Pollokshields Mansion Renovation – Structural Alteration

Victorian House Renovation

Open-Plan Family Hub Area

The kitchen and livingroom areas had been extended some 20 years ago, but to further modernise this house the interior wall between the original part of the house and the rear extension has been removed and steel support installed. This wall would have been the exterior wall of the original Victorian building.

When finished this will be a beautiful sunny open-plan kitchen and living space, or ‘family hub’.

The rear extension had some considerable damp issues, so the decision was taken to replace the concrete floor completely. Underfloor heating will be installed throughout this ground floor area.

structural alteration open plan family room glasgow

glasgow-renovation-underfloor-heating-contractors

New Doorway to Boxroom

structural-alteration-glasgow-buildersThe smallest bedroom at the top of the stairs has been adjoined to the master bedroom and halved with a partition wall to become an en-suite shower room with window.

The other half which has the existing doorway to the landing will be further altered to accommodate a new staircase to the attic, access to which is via a hatch in this room.

Below is the view into the dressing room from the master bedroom.

structural-alteration-builders-glasgow

Add your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *